Ten Cate: "Triest"

23 augustus 2006, 22:53

Ajax-trainer Henk ten Cate wist niet hoe hij moest kijken, vlak na afloop van het duel tussen Ajax en FC Kopenhagen. Zijn ploeg domineerde een groot gedeelde van de wedstrijd, maar stond toch met lege handen. "En dat is een flinke dreun", weet de oefenmeester.

"Dit tekent de onvolwassenheid van de ploeg, van een aantal spelers in elk geval", sprak de trainer van Ajax zwaar teleurgesteld. Hij wilde geen namen noemen, maar benadrukte opvallend genoeg wel drie keer dat beide Deense doelpunten het gevolg waren van fouten van linksback Urby Emanuelson.

Ten Cate vond dat Ajax het zelf heeft laten liggen. "We hebben vier, vijf opgelegde kansen gehad. Zij krijgen er één. Het podium van de Champions League was heel belangrijk voor deze groep, vooral om te leren. De ploeg stapte de tweede helft met twee gedachten het veld op. In principe is er helemaal niets aan de hand en hoeven we alleen de nul te houden. We mochten zelfs een tegentreffer incasseren. Het rare is dat een aantal spelers na de 0-1 het hoofd verloor en ging rennen. Hier hebben we geen rekening mee gehouden. We waren overtuigd dat we de vorm hadden. Triest."

Ajax-verdediger Jaap Stam kon maar moeilijk bevatten dat zijn club is uitgeschakeld in de Champions League. "Dit is ongelooflijk", aldus de ex-international voor de microfoon van de NOS. "Het eerste uur was er niets aan de hand. Daarna ging het mis."

Stam vond het openingsdoelpunt van de Denen het omslagpunt. "We wisten vooraf dat ze vooral gevaarlijk zouden zijn bij dode spelmomenten, toch viel daar het doelpunt uit. We speelden in het vervolg te onrustig. Deze nederlaag komt hard aan, maar we moeten verder. Als we in de competitie goed gaan draaien, komen we er weer vanzelf bovenop."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen