Léonard nog twee weken niet inzetbaar

24 augustus 2006, 10:01

Phillipe Léonard zal vermoedelijk op zondag 10 september, wanneer Feyenoord op bezoek gaat bij stadgenoot Sparta, zijn debuut voor de ploeg uit Rotterdam-Zuid kunnen maken. De Belgische linksback liet tegenover het Belgische Sportwereld weten dat hij vermoedelijk nog twee of drie weken nodig heeft om wedstrijdfit te geraken.

Léonard speelde zijn laatste wedstrijd alweer op 24 mei, toen hij het met de nationale ploeg van België opnam tegen Turkije. Sindsdien zat hij zonder club, omdat hij de lat hoog legde. Naar eigen zeggen toonden Twente, Lierse, Brussels, Ipswich, Southampton, Stoke City, Lorient, Istres, Le Mans en Livorno interesse, maar een overstap naar één van deze clubs zag de Belg niet zitten. "Komaan nu: een Engelse tweedeklasser zag ik toch niet zitten.''

Met Feyenoord denkt Léonard de juiste keuze te hebben gemaakt. "Ik heb mijn keuze aan assistent-bondscoach Stéphane Demol voorgelegd. Hij en bondscoach Vandereycken vonden het een goede keuze. Het is een magnifieke club. Vandaag op training was er minimum 500 à 600 man. Fantastisch." 

Het was overigens niet de eerste keer dat Feyenoord interesse toonde, herinnert de inmiddels 32-jarige Belg zich. "Tien jaar geleden, toen Arie Haan Feyenoord trainde, was ik bijna naar Rotterdam gekomen. Ik had met de voorzitter gepraat, alles leek in kannen en kruiken maar de clubs kwamen er toen niet uit." Deze overstap ketste vervolgens af, waarna Léonard de overstap maakte naar AS Monaco.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen