Deense media kraaien victorie

24 augustus 2006, 11:34

Deense media hebben lyrisch gereageerd op de stunt van FC Kopenhagen, dat zich woensdag ten koste van Ajax wist te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. "Was het terecht? Misschien niet. Maargoed, ditmaal was het onze beurt om geluk te hebben. Hoera!", juicht Ekstrabladet. 

Een andere krant, BT, vond dat Kopenhagen met de zege op Ajax afrekende met een 'typisch Deens probleem'. "Het is veel te vaak gebeurd dat Deense ploegen goed spelen, maar vervolgens eervol ten onder gaan. Daar hebben we niets aan. Het is bevrijdend om eens een keer een Deens team te zien dat effeciëntie prefereert boven de schoonheidsprijs."

Ekstrabladet was vooral lovend over trainer Solbakken. "Dit is een meersterwerk van Solbakken", schrijft de krant. "Deze overwinning op Ajax is een mijlpaal in het Deense voetbal. Na de heenwedstrijd geloofde niemand meer in de kansen van Kopenhagen en ook tijdens de rust in Amsterdam wees niets op een sensatie. In plaats van zich over te geven, toonde Kopenhagen echter karakter. Dit is de grootste Deense overwinning van de laatste jaren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen