ADO Den Haag komt tegen PSV met prachtig en belangrijk statement

1 maart 2023, 16:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

ADO Den Haag speelt donderdag met Matchis op de borst van het geel-groene shirt. Uitgerekend in de uitwedstrijd tegen PSV draagt de club op die manier bij aan de campagne om zoveel mogelijk stamceldonoren te werven. De ongeneeslijk zieke PSV-perschef Thijs Slegers zorgde de afgelopen weken voor een enorme toename van het aantal stamceldonoren. 

'Het initiatief van PSV-perschef Thijs Slegers heeft ons allen diep ontroerd en dat zetten wij, specifiek in deze wedstrijd tegen PSV, graag kracht bij', schrijft ADO. 'De aanleiding van deze actie is natuurlijk triest, maar dankzij de aandacht die hiervoor is gegenereerd kunnen in de toekomst vele patiënten geholpen worden. Wij willen er dan ook alles aan doen die aandacht levendig te houden.'

De shirts waarmee ADO Den Haag uitkomt in de kwartfinale van de KNVB beker zullen na de wedstrijd geveild worden via MatchWornShirt. Ook deze opbrengsten komen volledig ten behoeve van de stichting Matchis. Bieden op deze shirts kan na de wedstrijd via matchwornshirt.com en kan tot woensdag 8 maart 20:00 uur.

De plek op de borst van het shirt wordt afgestaan door hoofdpartner Hommerson Casino. "Natuurlijk ondersteunen wij dit initiatief door onze shirtpositie af te staan", zegt directeur Remco van den Berg. "Er kan niet genoeg aandacht zijn voor het werven van nieuwe donoren en daarmee patiënten met bloedkanker een laatste kans op genezing te geven." Sinds Slegers het slechte nieuws over zijn gezondheid bekendmaakte, hebben ruim achtduizend mensen zich aangemeld als stamceldonor. 

Aanmelden als stamceldonor kan eenvoudig via Matchis.nl.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen