Juventus maakt toch stap naar burgerrechter

24 augustus 2006, 12:22

Juventus wil tot het uiterste gaan om haar degradatie naar de Serie B aan te vechten. De ploeg heeft inmiddels, tot afgrijzen van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) en de FIFA, de burgerrechter ingeschakeld om alsnog haar gelijk te krijgen. De FIFA dreigde woensdag nog om Italië te schorsen wanneer de burgerrechter ingeschakeld zou worden, maar Juventus was blijkbaar niet onder de indruk van dat dreigement.

De Italiaanse voetbalbond dreigde vervolgens dat Juventus een zwaardere straf zou krijgen als protest bij de burgerrechter geen resultaat zou hebben. Ook van dit dreigement liet de ploeg uit Turijn zich echter niet van de wijs brengen. "We accepteren de risico's die we nu nemen, maar het gaat ons om primair om het belang van onze aandeelhouders", stelt de Oude Dame in een speciale verklaring.

Woensdag liet de FIFA weten dat het Italië zou schorsen als Juventus de burgerrechter in zou schakelen. In de statuten van de FIFA staat immers te lezen dat een besluit van een voetbalbond niet mag worden aangevochten bij een burgerrechtbank. Conflicten moeten behandeld worden door het eigen rechtsorgaan van de FIGC, dat van de FIFA, het Italiaans olympisch comité (CONI) of desnoods het Internationaal Sporttribunaal (TAS) in Lausanne. 

Hierop stuurde de FIGC direct een brief naar zowel de FIFA als Juventus, waarin het belooft Juventus zwaarder te straffen als de burgerrechter daadwerkelijk ingeschakeld zou worden. Juventus heeft zich hier echter niets van aantrokken, waardoor de FIFA mogelijk actie zal ondernemen tegen Italië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen