FA start onderzoek naar elleboogstoot Thatcher

24 augustus 2006, 12:59

De Britse voetbalbond (FA) is een onderzoek gestart naar de elleboogstoot die Ben Thatcher woensdag uitdeelde aan Portsmouth-speler Pedro Mendes. De middenvelder van Manchester City werkte Mendes met een rake klap naar de grond, waarna Mendes (foto) kort aan het zuurstof moest. Vervolgens werd hij overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij de nacht door moest brengen.

De overtreding, die duidelijk te zien was op televisiebeelden, zorgde voor veel commotie. "Wat moet je dan doen om een rode kaart te krijgen, iemand vermoorden ofzo?", vroeg een teamgenoot van Mendes zich af. De Britse bond zal nu bekijken of het Thatcher alsnog kan schorsen. Dat zal echter niet meevallen, want de middenvelder kreeg voor de overtreding inmiddels een gele kaart van scheidsrechter Dermot Gallagher. 

"De FIFA-reglementen maken het lastig om overtredingen waarvoor een gele kaart uitgedeeld is, na afloop van de wedstrijd nog zwaarder te bestraffen", weet de Britse bond. "We gaan echter kijken wat we kunnen doen, er zal een onderzoek gestart worden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen