Hamburger SV presenteert Mathijsen

24 augustus 2006, 14:17

Joris Mathijsen vertrekt naar Hamburger SV. De Duitse club heeft de international inmiddels officieel gepresenteerd als nieuwe aanwinst. Donderdag trainde Mathijsen (foto) al voor het eerst mee met de selectie van trainer Thomas Doll. "AZ heeft een moeilijke afweging moeten maken tussen de sportieve ambities van de club en de persoonlijke ambities van Joris. Na overleg tussen de technische staf, bestuur en directie is besloten Joris zijn transfer te gunnen", schrijft AZ op haar website.

Mathijsen wordt bij de Noord-Duitse club de opvolger van Khalid Boulahrouz, die vorige week naar Chelsea vertrok. Voor AZ, de huidige club van Mathijsen, komt het vertrek van de aanvoerder als een donderslag bij heldere hemel. Mathijsen was één van de steunpilaren van het Alkmaarse elftal, dat afgelopen weekend nog met 8-1 over NAC heen walste. Tijdens dit duel maakte de 26-jarige Mathijsen het derde Alkmaarse doelpunt. Bovendien leverde hij de assist voor de 4-1 van Simon Cziommer.

Mathijsen speelt sinds de zomer van 2004 voor AZ, dat hem destijds transfervrij overnam van Willem II. Bij de Tilburgse ploeg debuteerde Mathijsen in het seizoen 1998/1999 in de Eredivisie. Door het vertrek van Mathijsen zal Barry Opdam de komende weken vermoedelijk weer terugkeren in de basisopstelling van AZ. De routinier zal mogelijk een duo gaan vormen met aanwinst Gijs Luirink, die deze zomer overkwam van FC Groningen.

Naar verluidt betaalt Hamburger SV zo'n zes miljoen euro voor de verdediger, die bij de Noord-Duitse topclub een vierjarig contract zal tekenen. "Ik denk dat Mathijsen gelijkwaardig aan Boulahrouz is", liet trainer Thomas Doll opgetogen weten. "Voor ons is hij een superaanwinst. Hij behoort niet voor niets tot de basisspelers van het Nederlands elftal."

"We hebben Joris goed ontvangen", legde Doll uit. "De stemming is sowieso goed bij ons na de positieve afloop in Osasuna. Mathijsen is een betrouwbare speler, die sterk is in de duels en over een goede pass beschikt. Ik ben heel blij met zijn snelle komst na het vertrek van Boulahrouz."

Door het wegvallen van de verdedigers Kompany en Atouba, beiden met een dijbeenblessure, en de schorsing van Demel moet Mathijsen zondag tegen Hertha BSC in een uitverkochte AOL-Arena meteen aan het werk. HSV begon matig aan de nieuwe competitie met gelijke spelen tegen Bielefeld en Cottbus. "Tegen Hertha gaan we de eerste zege behalen", sprak Doll zelfverzekerd. "Mentaal staan we er prima voor. De steun van ons publiek zal ons een extra zetje in de goede richting geven."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen