Go Ahead-fans mogen stadion niet in, maar protesteren wel in Leeuwarden

5 maart 2023, 20:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Go Ahead Eagles-supporters hebben zondagavond geprotesteerd vanwege het feit dat ze niet welkom waren bij de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Met toestemming van de burgemeester mochten zij op een carpoolplaats hun ongenoegen uiten over het besluit van burgemeester Sybrand Buma. Al leek het er sterk op dat ze hun beklag op een andere manier hebben gedaan. 

Hoewel de actie aangekondigd was, was het bewonderingswaardig dat er op zondagavond fans de reis van ruim een uur hadden gemaakt van Deventer naar Leeuwarden. Zondagavond 20.00 uur is het tijdstip wat bij veel supporters niet bepaald populair is, maar de Kowet-supporters die het stadion dus niet in mogen, lieten zich wel elders in de stad zien.

Het werden niet de aangekondigde 150 aanhangers, maar zo'n veertig fans die het protest maakten namens Go Ahead Eagles. Een goed uur voor de wedstrijd lieten de supporters zich gelden in de hoofdstad van Friesland. Aan de oostkant van het stadion meldden zij zich op een parkeerterrein. Tijdens het duel werd er ook rood vuurwerk afgestoken buiten het stadion: vermoedelijk ook van de fans van de bezoekers. Na de eerste treffer vierden de spelers van de bezoekers het doelpunt bij de lege uittribunes. 

Lees ook: Cambuur haalt in statement hard uit naar burgemeester Buma

Onduidelijk is of ze daarmee wel op de juiste toegewezen plek stonden in de stad, een Q+P in de buurt van het Kalverdijkje, op vrij grote afstand van het stadion. Bij ESPN werd geopperd dat een deel fans de fans aangehouden moest worden omdat ze zich niet aan de afspraken hielden, wat duidt op het feit dat ze niet op de juiste plaats demonstreerden. Het vuurwerk tijdens de wedstrijd bevestigt die lezing. Dat er verder geen enkele vorm van overlast is vermeld, is wat dat betreft een groot compliment voor de Kowet-fans en het enige juiste antwoord op de onrust. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen