Feyenoord toont weer veerkracht, maar doet zichzelf tekort met remise

9 maart 2023, 22:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft donderdagavond wederom veerkracht getoond, ditmaal op bezoek bij Shakhtar Donetsk in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Europa League. Hoewel de Rotterdammers veel sterker waren dan de thuisclub in het tweede bedrijf, kwamen ze wel op achterstand. Maar de formatie van Arne Slot toonde wederom veerkracht en pakte een belangrijk punt: 1-1. 

Van een favorietenrol vooraf wilde Slot niets weten: in zijn ogen waren Shakhtar en Feyenoord aan elkaar gewaagd. Dat is niet gek, want in Warschau (waar gespeeld werd vanwege de oorlog in Oekraïne) speelde Shakhtar in de groepsfase van de Champions League bijvoorbeeld al gelijk tegen Real Madrid (1-1), in de groep waarin het als nummer drie eindigde en dus de Europa League in moest. 

De aanvaller had net als heel Feyenoord een helftje nodig om warm te draaien, maar kwam in het tweede bedrijf op stoom. Ook Alireza Jahanbakhsh en de weer fitte Sebastian Szymanski (die zeventig minuten meedeed) waren dichtbij het openingsdoelpunt, maar beiden schoten net naast. De Rotterdammers waren na de pauze veel sterker dan het door blessures en schorsingen gehavende Shakhtar.

Volledig tegen de verhoudingen in, want Feyenoord had zeker na de pauze een punt of eigenlijk drie verdiend. Ook na het openingsdoelpunt, want eerst was het Jahanbakhsh die met een kopbal dichtbij de gelijkmaker was en vervolgens schoot Lutsharel Geertruida in het zijnet. Maar zoals zo vaak werd de aanvalsdrang beloond: invaller Ezequiel Bullaude stond koud in het veld toen hij de meer dan terechte gelijkmaker binnenwerkte. 

Was het met Giménez anders gelopen donderdagavond? Wellicht had Feyenoord eerder gescoord. Het is nog onduidelijk wat er aan de hand is met de Mexicaan en of hij de return zou kunnen halen. Het veldspel biedt perspectief voor de return, maar wel in de wetenschap dat er bij Shakhtar een aantal sterkhouders terugkeert na schorsingen. Daardoor was de late gelijkmaker, de bijbehorende al maandenlange ongeslagen status én de coëfficiëntpunten extra lekker. Al was het nog lekker geweest als de laatste treffer van Geertruida op het fluitsignaal geen buitenspel geweest was, maar dan moet Feyenoord de zege in de return maar pakken. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dus Geert kan gewoon overal spelen, held!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer 1e helft te makkelijk,2e helft goed gespeeld. Pech bij de afwerking ,en die goal van hun zoveel geluk . Maare ik verwacht volgende week geen probleem. Wat perez zei net ze missen 3 cv geen bloedsnelle goede spits of middenvelder met overzicht . Verder wat heeft die ex spits van ajax . Ziet er lekker afgetraind uit NOT!

Gerrit05
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach ja... 1-1 is toch ook mooi en in de kuip afmaken die lui

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen