Slot loopt kwaad naar binnen en wijst met beschuldigende vinger

10 maart 2023, 07:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arne Slot vindt dat Feyenoord zichzelf tekort heeft gedaan in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Europa League tegen Shakhtar Donetsk. De Rotterdammers domineerden de wedstrijd, maar kwamen tien minuten voor tijd toch op achterstand. Door een laat doelpunt van Ezequiel Bullaude stapten de spelers toch met een redelijk tevreden gevoel van het veld.

Slot beende na het laatste fluitsignaal echter boos richting de kleedkamer. "Ik vind dat we onszelf tekort hebben gedaan. In de eerste helft waren we iets te veel tevreden met het feit dat we beter waren. Als je beter bent, moet je ook echt doordrukken", begon Slot zijn analyse bij ESPN. "We hebben vrij veel kansen gehad en de tegenstander… als ze drie keer de bal op onze helft hebben geraakt, is dat veel. Maar een van die kansen was wel een tegengoal."

Met enig fortuin maakte Yaroslav Rakitskiy in de 79ste minuut de 1-0 door de bal uit een corner met zijn rug in het Rotterdamse goal te werken. "We staan in de zone en moeten de bal aanvallen. Ik heb het doelpunt net teruggezien en het is een uiterst ongelukkige goal, maar ik zie ook dat Mats te weinig oog heeft voor de speler die in komt lopen. Hij moet meer contact maken en voelen dat de speler komt. Het weggeven van de corner was misschien ook geen complete noodzaak. Dan praten we over de allerlaatste details die beter kunnen, maar wel een enorme impact op de wedstrijd hebben gehad."

Bij de Oekraïense corner werden de palen niet verdedigd door Feyenoord. "Als de spelers bij de paal staan, kunnen ze niet in de zone staan en komen we daar misschien tekort. Het is wel handig dat als de bal bij de eerste paal valt, de laatste in de rij terugstapt naar de goal. Ik weet niet of dat in dit geval het doelpunt had kunnen voorkomen. Dit is een uitermate ongelukkige goal, maar zij raken wel weer de bal eerder dan wij. Daarin moeten wij verbeteren", aldus Slot, die het interview besloot door te vertellen wat hij vlak voordat hij voor de camera verscheen zei. "Elke keer hetzelfde: een schot op goal, een goal tegen."

Lees ookSlot geeft na wedstrijd tegen Shakhtar duidelijkheid over blessure Giménez

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ah fynoord staat nou wel bovenaan en als ze de titel winnen hebben ze t verdient maar toch zie ik fynoord de champions league niet overleven de eerste ronde..al is ajax ook geen klap beter in europa..vliegen dr zo uit

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

als t maar geen az wordt die de titel pakt haha

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

alireza moet na elke training 50 vrije trappen nemen vanaf rechts de 16 in puur om dat te verbeteren. Hij krijgt elke wedstrijd genoeg kansen om ze de 16 in te schieten maar ze zijn helaas te vaak niet scherp. dit is iets wat hij zeker kan en moet verbeteren .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen