Engelse pers geeft Casemiro de schuld door 'horrortackle', maar Weghorst laagste cijfer

12 maart 2023, 18:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De aanhoudende kritiek op Wout Weghorst bij Manchester United is zondagmiddag niet milder geworden na zijn matige optreden tegen SouthamptonThe Red Devils wisten niet van de hekkensluiter te winnen en dat neemt de Engelse media Weghorst niet in dank af. De Nederlandse spits wordt namelijk niet gespaard in de beoordelingen van the Manchester Evening News.

Het medium beoordeelt Weghorst met een 4, het laagste cijfer van heel United. 'Verprutste een kopkans toen het nog elf tegen elf was.' De spits werd al in de eerste helft naar de kant gehaald door trainer Erik ten Hag, nadat Casemiro een rode kaart had ontvangen. Ook The Sun is niet positief over de spits. Weghorst krijgt een 5 van de krant, omdat hij 'een goede kans omzeep hier met een zwakke kopbal.'

Lees ook: Dramatische middag Ten Hag: VAR kost United zege

Casemiro zelf wordt wel verantwoordelijk gehouden voor het puntverlies van United. 'De Braziliaan werd zondaar tegen The Saints' schrijft The Sun als titel, dat hem met een 4 beoordeelt vanwege zijn 'roekeloze tackle'. Van the Manchester Evening News krijgt Casemiro een 5, wat opvallend genoeg hoger is dan Weghorst. The Daily Mirror noemt de actie van Casemiro een 'horrortackle' en vindt de rode kaart volledig terecht.

Martínez man van de wedstrijd

Wie wel goed beoordeelt wordt door de Engelse media is Lisandro Martínez. De ex-Ajacied stond tegen Southampton verdedigend zijn mannetje en was wederom de leider van United achterin. 'Zijn spel verbeterde toen United met 10 man kwam te staan', schrijft the Manchester Evening News, dat hem een 8 geeft. Ook bij The Sun was Martínez de man of the match met een 8.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen