Van Nistelrooij is hard voor PSV en ziet één iemand juiste voorbeeld geven

12 maart 2023, 19:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ruud van Nistelrooij is niet geheel te spreken over het optreden van PSV in het duel met SC Cambuur (5-2 zege). De Eindhovenaren waren slordig en hadden moeite met Cambuur, maar trokken de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe. Toch baalt de oefenmeester van de Brabantse club van de energie waarmee zijn ploeg uit de kleedkamer komt.

"Hoe je de eerste helft en zeker de eerste 25 minuten aan een wedstrijd begint, dat is onacceptabel", is de coach kritisch op het tamme optreden van zijn formatie in de eerste helft. "Het gaat om de energie en ambitie waarmee je uit de kleedkamer komt. Aan alles is dat gewoon te weinig. En dan heb je geluk dat zij er niet drie maken en dan zorg je zelf voor een uiterst moeizame avond. Dat mag gewoon niet gebeuren", aldus Van Nistelrooij, die terugdenkt aan de nederlaag eerder dit seizoen tegen Cambuur.

"Ik heb dit denk ik voor het laatst bij Cambuur uit gezien", doelt de trainer op de blamage van PSV in Leeuwarden eerder dit seizoen (3-0). "Het gaat erom dat je laat zien hoe ambitieus je bent. Dat hebben ze uiteindelijk zelf wel  gerepareerd en toen hebben we ook laten zien dat we ook heel goed kunnen spelen." Van Nistelrooij was dus niet geheel te spreken over de prestatie van PSV, maar heeft zondagavond ook kunnen genieten.

Xavi Simons, één van de uitblinkers tegen Cambuur, gaf volgens de oefenmeester het juiste voorbeeld aan de rest van de ploeg. "Als je kijkt hoe hij aan de wedstrijd begon, dan kan je daar niets van zeggen. Dat is het voorbeeld van wat je wil zien. Hij is constant bezig met de juiste focus, passie en energie. Hij kan dat altijd brengen en dat is toch een basis om succesvol te zijn", besluit de coach.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen