Slot komt met duidelijk antwoord op vraag over belangrijke week

15 maart 2023, 19:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord beleeft een belangrijke week. De Rotterdammers hopen zich donderdagavond ten koste van Shakhtar Donetsk te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League, waarna drie dagen later De Klassieker tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA op het programma staat. Maar Arne Slot vindt dit desondanks nog niet de 'belangrijkste' week van het seizoen.

Het moest afgelopen zondag, zeker niet voor het eerst dit seizoen, van ver komen, maar Feyenoord slaagde er ook in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam in zich terug te knokken en de drie punten op eigen veld te houden. Daarmee behield de ploeg van trainer Slot de voorsprong van drie punten op Ajax, dat zondag dus de tegenstander is. Donderdagavond wacht eerst Shakhtar Donetsk. Na het 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd moet Feyenoord nog flink aan de bak om de kwartfinales van de Europa League te bereiken.

Maar op de vraag of dit vooralsnog de belangrijkste week van het seizoen is voor Feyenoord, heeft Slot een duidelijk antwoord klaar. "Het is wel een belangrijke week. Niet de belangrijkste, want als je er goed of minder goed doorheen komt, is de week erna net zo belangrijk of misschien wel belangrijker. In de eindfase van het seizoen is elke week, elke wedstrijd super belangrijk", vertelt de oefenmeester in gesprek met Veronica. "Het zijn twee prachtige affiches. Thuis in een achtste finale van de Europa League is schitterend en De Klassieker spelen als het de nummer één tegen de nummer twee is, is ook een geweldig affiche."

Het vertrouwen om deze week succesvol door te komen is groot, vertelt Slot. "Vertrouwen doe je ergens op, dat komt niet zomaar. Dat doe je op gedurende een seizoen en dan zien we dat wij in staat zijn om goed voetbal te spelen en dat het moeilijk is om van ons te winnen. Maar goed, het zijn twee sterke tegenstanders waar we tegen spelen, dus we moeten deze week weer bewijzen dat we die serie door kunnen zetten." De wedstrijden stapelen zich in een hoog tempo op voor Feyenoord en dat voelen de spelers. "Ja (er lopen spelers tegen hun grenzen aan, red.), maar dat is denk ik logisch. Je zit al in een wat latere fase in het seizoen en de weerstand neemt ook, zeker in Europa, alleen maar toe", aldus Slot.

Lees ook: Arne Slot kan tegen Shakhtar eigen Feyenoord-record evenaren

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen