De 'grote droom' van Barça-trainer Xavi speelt bij Manchester City

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

15 maart 2023 – Waar heel Spanje in de ban is van het nieuws dat FC Barcelona is aangeklaagd voor corruptie, is de club op de achtergrond bezig met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. Trainer Xavi Hernández hoopt zijn ploeg verder te versterken zodat ze volgend seizoen wél een serieuze rol van betekenis kan spelen in Europa. De speler wiens naam bovenaan het verlanglijstje prijkt, is Bernardo Silva.

De 'grote droom' van Barça-trainer Xavi speelt bij Manchester City

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

FC Barcelona baarde vorige zomer opzien door onder meer Robert Lewandowski, Jules Koundé en Raphinha voor veel geld naar Catalonië te halen. De club kampt weliswaar met grote financiële problemen, maar dankzij een paar boekhoudkundige trucs slaagde ze er alsnog in zich serieus te versterken. Eén speler die Xavi graag zag komen, kwam echter niet. FC Barcelona hoopte zich in de slotfase van de zomerse transferperiode nog te kunnen versterken met Bernardo Silva, maar Manchester City was niet bereid mee te werken aan een vertrek van de Portugees.

Lees ook: FC Barcelona erkent interne fout in Frenkie de Jong-soap

Terwijl Manchester City dinsdagavond in de achtste finales van de Champions League overtuigend afrekende met RB Leipzig, was Silva één van de namen die werden besproken door FC Barcelona-president Joan Laporta, directeur Mateu Alemany én zaakwaarnemer Jorge Mendes. Dat meldt de Spaanse journalist Gerard Romero althans. Laporta en Alemany waren naar Porto afgereisd voor een ontmoeting met Mendes, de zaakwaarnemer van Silva. Volgens Mundo Deportivo is de Portugees de 'grote droom' van Xavi, die graag nog een speler met zoveel balcontrole toevoegt aan zijn selectie.

Het grote probleem is echter het kostenplaatje. Silva is ook dit seizoen een belangrijke kracht in de ploeg van trainer Pep Guardiola. Bovendien heeft hij in Manchester nog een contract tot medio 2025. FC Barcelona zal, wil het in de zomer daadwerkelijk proberen Silva naar Spanje te halen, dus diep in de buidel moeten tasten.

Baldé en Fati
Silva is niet de enige naam die is besproken door Laporta, Alemany en Mendes. FC Barcelona-spelers Alejandro Baldé en Ansu Fati behoren tot de stal van de Portugese zaakwaarnemer. FC Barcelona zou het contract van Baldé, één van de revelaties dit seizoen, graag willen openbreken. Ook de toekomst van Fati werd besproken. De aanvaller heeft bij FC Barcelona weliswaar nog een contract tot medio 2027, maar worstelt al tijden met zijn vorm en is allesbehalve onomstreden.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd