Twijfels over selecteren van Brobbey: "Hij maakt op mij absoluut geen fitte indruk"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

17 maart 2023 – Bondscoach Ronald Koeman heeft Ajax-spits Brian Brobbey vrijdag opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Jan van Halst en Henk ten Cate hebben twijfels over de keuze van de bondscoach om de aanvaller te selecteren, aangezien hij 'absoluut geen fitte indruk' zou maken.

Twijfels over selecteren van Brobbey: "Hij maakt op mij absoluut geen fitte indruk"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Presentator Bas van Veenendaal haalt in het Voetbalcafé van Ziggo Sport het onderwerp aan en vraagt zich af Koeman niet Thijs Dallinga had moeten selecteren, die bij Toulouse in tegenstelling tot Brobbey bij Ajax wél iedere week in de basis staat: "Brobbey heeft het niet echt verdiend op basis van zijn prestaties, dat zou die zelf ook moeten voelen", geeft Van Halst aan. "Ik blijf me erover verbazen dat hij niet de eerste spits van Ajax is gebleven.

"Een eerste vereiste om de nummer een spits te zijn vind ik dat je fit bent. Op mij maakt hij absoluut geen fitte indruk", is Ten Cate duidelijk. "En dat is ook het verhaal wat Alfred Schreuder natuurlijk naar voren bracht. Ik denk dat dat niet oké is", aldus de oud-trainer van onder meer Ajax, die dit bij de Nederlandse mentaliteit vindt horen."

"Ik heb een aantal jaren in het buitenland gewerkt en ook bij hele grote clubs in de keuken mogen kijken en daar zijn de profs meer prof", aldus Ten Cate, die het daarnaast opvallend vond dat Koeman Feyenoord-middenvelder Wieffer heeft opgenomen in de definitieve selectie: "Wieffer is een opvallende naam en het komt misschien iets te vroeg."


 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd