Rutten: "Twente moet zich schamen"

25 augustus 2006, 09:37

Het zijn zware dagen voor het Nederlandse voetbal. Daags na de uitschakeling van Ajax tegen FC Kopenhagen slaagde FC Twente er niet in om over twee weken te winnen van FC Levadia, een bescheiden ploegje uit de Estse hoofdstad Tallinn. 

Na de 1-1 in Enschede gingen de Tukkers in Estland met 1-0 onderuit, tot frustratie van trainer Fred Rutten. "We hebben een gouden kans op Europees voetbal laten liggen. Dit was heel slecht, we moeten ons schamen", zegt hij in het AD.

Ook bij doelman Sander Boschker kwam de klap hard aan. "Dit is verschrikkelijk. Ik heb veel meegemaakt, maar dit is absoluut één van de grootste teleurstellingen uit mijn carrière. Het was echt onnodig, Twente moet hier normaal gesproken gewoon altijd winnen", treurt hij op de officiële website van FC Twente.

De doelman heeft geen verklaring voor de wanprestatie van zijn ploeg. "Achterin staat het goed en we voetballen prima, tot we in de buurt komen van het zestienmetergebied. Dat lukt het niet meer. Op de training schieten de aanvallers die ballen moeiteloos binnen, maar in de wedstrijd niet. Waar dat aan ligt, weet ik zelf ook niet."

"Het is nu in ieder geval belangrijk om vertrouwen te houden in onze spitsen. We moeten het ook niet erger maken dan het is, maar momenteel ben ik boos en gefrustreerd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen