Complimenten voor Ajax-coach Heitinga: "Hij weet welke verwachtingen bij de club horen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 maart 2023 – Jari Litmanen vindt dat oud-teamgenoot John Heitinga het goed doet als trainer bij Ajax. In aanloop naar De Klassieker krabbelt de ploeg van Heitinga weer op en dat ziet Litmanen ook wel terug in het spel van de Amsterdammers. De hand van Heitinga is volgens de Fin goed zichtbaar.

Complimenten voor Ajax-coach Heitinga: "Hij weet welke verwachtingen bij de club horen"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Fin speelde van 2002 tot 2004 samen Heitinga, al was dat wel met enige vertraging. "John herstelde in zijn eerste jaar van een zware knieblessure", vertelt Litmanen tegenover het Algemeen Dagblad. "Daarna werd hij een belangrijke speler voor Ajax. Hij was een goede jongen en ik vind het mooi dat hij het nu zo goed doet. Hij zit al lang bij Ajax. John kent de club door en door. Hij weet welke verwachtingen bij de club horen en kan de spelers heel goed duidelijk maken hoe het is en wat het inhoudt om speler van Ajax te zijn."

Dit is blij vlagen ook terug te zien in het spel van Ajax. "Ik kan door mijn werk voor de televisie in Finland niet alles zien, maar voor het uitduel met Cambuur ben ik er voor gaan zitten. Toen werd ik wel vermaakt. Ik vond het er goed en verzorgd uitzien. Daarna hebben ze ook mindere wedstrijden gehad. Dat krijg ik wel mee, maar zeven keer op rij winnen, dat is gewoon prima. En nu moeten ze zorgen dat ze die lijn vasthouden, want er is geen marge", vindt de winnaar van de Champions League met Ajax in 1995.

Lees ook: Opta berekent: Ajax grote favoriet in Klassieker, Feyenoord titelfavoriet

De Klassieker
Nu wacht De Klassieker voor Ajax en dat is erop of eronder voor de Amsterdammers. Bij een nederlaag lijkt de titel uit zicht, beseft ook Litmanen. "Dan wordt het met zes punten achterstand wel heel moeilijk, ja. Er zijn nog wel acht wedstrijden te spelen maar bovenin worden niet veel punten verspeeld. Feyenoord morst heel weinig punten. Je ziet de voorbije maanden dat de ene club de andere nodig heeft. Ajax en Feyenoord trekken zich aan elkaar op en halen het beste in elkaar naar boven."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd