Koeman stelt cruciale keuze noodgedwongen uit bij Oranje

23 maart 2023, 08:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman wilde in de komende periode duidelijkheid geven over wie de nieuwe eerste keeper wordt van het Nederlands elftal. Toch zal dat in deze periode nog niet gebeuren, zo is de verwachting.

Dat heeft alles te maken met de blessure van zowel Andries Noppert (sc Heerenveen) als ook Justin Bijlow (Feyenoord). Twee relatief jonge keepers, die beiden nog jarenlang de eerste keuze onder Koeman kunnen zijn – mits fit. Dus is de kans klein dat Koeman bij Bart Verbruggen, Mark Flekken en Jasper Cillessen nu al een definitieve eerste keeper aanwijst in deze periode.

Het Algemeen Dagblad verwacht die laatstgenoemde in de basis tegen Frankrijk. 'Wie weet wat een sterk optreden in Parijs tegen Frankrijk hem oplevert? Dat zal zeker iets met zijn status doen; de wedstrijd in Parijs is immers veruit de moeilijkste kwalificatie-interland voor Oranje op weg naar het EK in Duitsland', schetst de ochtendkrant over Cillessen.

Bovendien heeft de NEC-keeper een prima relatie met Koeman en de nieuwe keeperstrainer Patrick Lodeweges. Die zal wel knopen moeten hakken, want hoewel WK-ganger Remko Pasveer definitief uit beeld is, moet er iemand sneuvelen als Bijlow en Noppert weer fit zijn. Bovendien toonde Koeman zich tijdens de persconferentie onder de indruk van diens prestaties op het wereldkampioenschap in Qatar.

Lees ookDe meest logische Oranje XI voor Frankrijk: twee basisdebutanten

De kans is dan ook klein dat Koeman snel duidelijkheid creëert rond de keeperspositie van Oranje – ondanks dat dat wel een uitgesproken wens was van de bondscoach. ' Als Noppert en Bijlow fit zijn, blijft de vraag wie Koeman oproept en wie hij laat vallen', schrijft het AD.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen