Nederlandse clubs loten gunstig voor UEFA Cup

25 augustus 2006, 13:33

De Nederlandse clubs mogen over het algemeen niet mopperen over de loting voor de eerste ronde van de UEFA Cup. AZ ontmoet het Turkse Kayserispor, Heerenveen stuit op Vitoria Setubal (Portugal), Feyenoord mag naar Bulgarije voor een ontmoeting met Lokomotiv Sofia, het ongeplaatste FC Groningen zal het opnemen tegen het Servische Partizan Belgrado en Ajax lootte met het Noorse IK Start een volkomen onbekende tegenstander.

AZ was de eerste Nederlandse ploeg die uit de koker rolde bij de loting in Monaco. De ploeg van Louis van Gaal, die in 2005 nog de halve finale van het toernooi bereikte, werd gekoppeld aan het Turkse Kayserispor. Deze ploeg eindigde vorig seizoen als vijfde in de Turkse competitie, vlak achter Trabzonspor en Besiktas. AZ speelt op 14 september eerst thuis, waarna twee weken later de terugwedstrijd in Turkije zal plaatsvinden.

Verbeek

Verbeek

Feyenoord heeft met Lokomotiv Sofia een op papier veel lastigere tegenstander. Lokomotiv eindigde vorig seizoen als vierde in de Bulgaarse competitie, onder meer achter stadgenoten CSKA en Levski. Ook Litex Lovech, vorig seizoen tegenstander van AZ en de nieuwe ploeg van Heracliet Thijs Sluijter, eindigde hoger dan Lokomotiv. Feyenoord begint met een thuiswedstrijd. 

spandoek champions league

spandoek champions league

Ajax, dat deze week naast plaatsing voor de Champions League greep, mag niet klagen over het resultaat van de loting. De ploeg stuit op IK Start, een volslagen onbekende ploeg uit Noorwegen. Start eindigde vorig seizoen verrassend als tweede in de nationale competitie, achter de even zo verrassende kampioen Vålerenga.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen