Groningen schakelt hulp Djurovski en Lovre in

25 augustus 2006, 14:05

"Dit is haalbaar. Maargoed, zelfs als we tegen Real Madrid hadden geloot had ik gezegd dat het haalbaar zou zijn." Het moge duidelijk zijn: FC Groningen-trainer Ron Jans heeft zin in het Europese avontuur met zijn ploeg. De Groningers stuiten in de eerste ronde van de UEFA Cup op Partizan Belgrado, de oude ploeg van aanwinst Goran Lovre. FCUpdate.nl peilde de stemming bij de Groningers.

Voor Lovre, die deze zomer overkwam van Anderlecht, worden de ontmoetingen met Partizan hoe dan ook heel bijzonder. "Mijn hart ligt bij die club, ik ben daar als achtjarig jongetje binnengekomen. Toen ik zag dat Partizan één van de vijf clubs was die we konden loten, had ik al zo'n voorgevoel dat we tegen hen zouden loten."

Goran Lovre

Goran Lovre

Trainer Ron Jans vindt het een voordeel dat zijn ploeg eerst naar Belgrado moet en vervolgens de tweede wedstrijd in het eigen Euroborg mag spelen. "Voor ons is dat gunstig. Maargoed, ik zal de komende weken eens met Lovre en onze oud-voetballer Milko Djurovski gaan praten. Het is een haalbare kaart, Partizan is immers geen absolute Europese topclub."

Aanvoerder Paul Matthijs vindt dat zijn ploeg vooral moet gaan genieten van het Europese avontuur. "Dat we in de UEFA Cup mogen spelen, zie ik vooral als een bonus. We moeten dan ook niet krampachtig of bang worden, we moeten vooral genieten. Of het een voordeel is dat we eerst uit spelen, weet ik niet. Tijdens de play-offs versloegen we AZ immers juist toen we eerst thuis speelden." 

Het is overigens niet de eerste keer dat FC Groningen het op zal nemen tegen Partizan. Ook in 1989 kruisden de Groningers al eens de degens met de Serviërs. Destijds trok Partizan aan het langste eind. Na een 4-3 zege voor Groningen in het Oosterpark won Partizan in eigen stadion met 3-1. Na deze duels haalde Groningen Partizan-speler Milko Djurovski naar het Oosterpark, waar hij uit zou groeien tot een ware cultheld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen