Koeman zit in de wachtkamer: "Matthijs was wat eerder aan de betere hand dan Cody"

26 maart 2023, 14:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman heeft daags voor de ontmoeting tegen Gibraltar nog geen duidelijkheid kunnen verschaffen over de inzetbaarheid van Bart Verbruggen, Matthijs de Ligt en Cody Gakpo. Zij misten het duel met Frankrijk vanwege een virusinfectie, maar zijn inmiddels hersteld.

Verbruggen en De Ligt sloten zaterdag aan bij de Oranje-selectie, terwijl Gakpo zich deze zondag weer op het trainingsveld meldde. "We wachten het af en zullen morgenvroeg beslissen of ze eventueel kunnen starten of dat we ze achter de hand houden", aldus Koeman tijdens een persmoment.

Artikel gaat verder onder video

"Of ze kunnen spelen? Dat wachten we af, dat beslissen we morgen pas. We hebben nog een hele dag en nacht te gaan, daarna zullen we met de jongens zitten. Matthijs was wat eerder aan de betere hand dan Cody, maar we zullen het afwachten", herhaalde Koeman.

In de nabespreking na de oorwassing tegen Frankrijk heeft de spelersgroep zich volgens Koeman zelfkritisch getoond. "Er is wel een aantal dingen gezegd. Dat vond ik ook wel nodig na de prestatie tegen Frankrijk. We hebben het vooral gehad over de opbouw, intensiteit van spelen en het terugschakelen. Er zat geen tempo in het eerste gedeelte en we deden niet waar op het getraind hadden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen