Trainer verrast tijdens interview en kondigt samenwerking met Feyenoord aan

26 maart 2023, 18:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Dordrecht speelde zondagmiddag doelpuntloos gelijk in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport, maar toch zullen de supporters voorlopig genoeg hebben om over te discussiëren. Michele Santoni, de trainer van de De Schapekoppen, kondigde na afloop namelijk een opvallende ontwikkeling aan. Dordrecht, dat momenteel de negentiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie bezet, gaat namelijk samenwerken met Eredivisie-koploper Feyenoord.

Dat vertelde Santoni bij ESPN. "Ik hoop dat Feyenoord ons gaat helpen met de structuur van de organisatie om de stappen te maken waarin wij nog tekort komen. De buitenwacht verwacht ook meteen goede spelers en ik heb er vertrouwen in dat die zullen komen, maar wij willen de club op een hoger niveau brengen en professionaliseren. Daarin kunnen we de kracht van Feyenoord goed gebruiken", aldus Santoni.

De afgelopen seizoenen werden er al regelmatig spelers van Feyenoord verhuurd aan Dordrecht, onder meer Christian Conteh, Ramón ten Hove en Achraf El Bouchataoui speelden enkele maanden in de KKD. Ook het doorgaans goed geïnformeerde 1908.nl heeft inmiddels melding gemaakt van de samenwerking, waarvan nog niet duidelijk is hoe die er precies uit gaat zien. "Nieuwe alliantie Feyenoord & FC Dordrecht: It's happening!", stelt het nieuwsmedium op twitter. Geen van beide clubs hebben tot dusver gereageerd op de samenwerking.

Samenwerking eerder mislukt

Het statement van Santoni is op zichzelf geen verrassing, aangezien Dordrecht al eerder aankondigde de samenwerking met de Rotterdammers te willen heropenen, nadat een eerdere poging mislukte. Algemeen directeur Hans de Zeeuw bevestigde dit twee weken terug al tegen 1908.nl, maar benadrukte toen dat een akkoord nog ver weg was: "Ik ben wel verrast dat er op sociale media al gewag gemaakt werd over de samenwerking, want dat is allemaal nog te prematuur. Vooralsnog zitten we in de verkennende fase." Inmiddels lijkt de samenwerking dus wel van de grond te komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen