Topscorer aller tijden Kane leidt zakelijk Engeland langs Oekraïne

26 maart 2023, 19:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Engeland heeft zondagavond een overtuigende 2-0 zege geboekt op Oekraïne in strijd om kwalificatie voor het EK 2024. De ploeg van Gareth Southgate kwam in het eigen Wembley Stadion geen moment in gevaar en dankzij een goede treffer van Harry Kane en een heerlijke goal van Bukayo Saka was de uitslag al voor rust bepaald.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er in het Wembley Stadium even een moment genomen om de aandacht aan Kane te schenken. De 29-jarige spits van Tottenham Hotspur kroonde zich afgelopen donderdag in de overwinning op Italië (2-1) tot topscorer aller tijden door zijn 54e treffer voor the Three Lions vanaf de penaltystip te maken. Hij mocht daarvoor een gouden schoen in ontvangst nemen.

Dat de scoringsdrift van Kane nog niet ten einde is werd na 37 minuten duidelijk, toen nummer 55 al in het netje lag. Op aangeven van Saka rondde Kane goed af bij de tweede paal, nadat Oekraïne goed weerstand had geboden in de eerste helft. Het verzet werd echter definitief gebroken toen Saka vijf minuten later op schitterende wijze de 2-0 binnen schoot, waardoor Engeland al op rozen zat in Londen toen scheidsrechter Serdar Gözübüyük voor de rust floot.

Zie ook: Saka maakt met magisch moment bij Engeland grote indruk op Van Halst

In de tweede helft kreeg Engeland nog meer grip en controle op de wedstrijd, waardoor al vrij snel duidelijk was dat Oekraïne geen comeback zou gaan realiseren. De Oost-Europeanen boden hevig verzet en probeerden via aanvoerder Oleksandr Zinchenko een voetballende oplossing te zoeken, maar dit mocht niet baten. Doelman Jordan Pickford kreeg geen enkel schot op doel te verwerken, terwijl de ploeg van Southgate de wedstrijd rustig uitspeelde. Hierdoor heeft Engeland de koppositie in Groep C stevig in handen en de twee lastigste landen in die groep al gehad, terwijl Oekraïne de laatste plaats bezet.