Van Halst ziet gênant moment tussen Geertruida en Timber: "Dit is zó pijnlijk"

26 maart 2023, 21:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jan van Halst denkt dat Ronald Koeman een slechte beurt heeft gemaakt door Lutsharel Geertruida op te stellen als centrumverdediger tegen Frankrijk. De verdediger van Feyenoord maakte zijn interlanddebuut; Koeman wilde Geertruida niet als rechtsback opstellen, omdat hij bij zijn vuurdoop dan meteen tegenover Kylian Mbappé zou staan. Na twintig minuten werd Geertruida tóch naar de rechtsbackpositie gedirigeerd. 

"Koeman heeft gekozen voor Geertruida in het centrum en Timber aan de rechterkant", zegt Van Halst zondagavond bij Ziggo Sport. "Hij dacht: anders is Geertruida te gespannen om tegen Mbappé te spelen. Maar na twintig minuten zie je hem beneden seinen: jij gaat toch naar rechts. Dit is zó pijnlijk, dat Geertruida moet zeggen tegen Timber: kom maar hierheen, ik word toch naar rechts gestuurd.  Het is een soort degradatie. Je ziet de paniek bij het elftal en bij Koeman."

Geertruida raakte in de slotfase van de wedstrijd geblesseerd aan zijn hamstring. Koeman zei op de persconferentie van zondag dat die blessure mogelijk ook met de 'spanning' te maken had. "Dat was voor mij ook de reden om Jurriën in eerste instantie rechtsback te zetten, en niet Luts, want dan speel je ook tegen Mbappé. Over die keuzes communiceer je ook met de spelers", zei de bondscoach. 

Lees ook: Koeman analyseert tweede tegengoal: "Hij had meer kunnen doen"

"Geertruida is ook geen kleine jongen meer", vindt Van Halst echter. "Ik vind het een foute inschatting van Ronald Koeman, die een debutant niet tegenover Mbappé wil zetten. Dat moet je juist wel doen. Kom maar op! Ruud Gullit heeft het vaak over branie. Die branie moet je hebben als coach. Het is voor een speler onprettig als hij merkt dat zijn trainer hem eerst niet op die positie durft neer te zetten en later weer wel."

"We weten allemaal wel dat er spanning was", vervolgt de analist. "Je moet het er niet eens over hebben, anders maak je het groter. Ik denk dat Koeman is geschrokken van wat hij heeft gezien. Hij probeert nu haakjes te vinden om de dramatische nederlaag aan op te hangen. Dan kiest hij ook voor zichzelf en dat zie je aan dit soort uitspraken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HarryPinas16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind Koeman de meest slechte trainer die er bestaat samen met Schreuder ,samen allebij Golddiggers van de hoogste orde,totaal geen kennis van zaken ,ze houden van het vak ,maar ze zitten allebij in het verkeerde vak ,het vak van Koemanen is zakken vullen ,ook zoiets van wat Ajax met Reiziger gedaan heeft ,knvb ook met Henk Frazer ,ook gepasseerd terwijl hij de opvolger xou worden na Louis van Gaal ,en toen Komen weer vrij kwam ,werft hij naar voren geschoven, en dat resulteert naar dit ,bagger voetbal Total Bagger Footbal, let maar nog veel meer blamage wacht het Nederlandse voetbal elftal hi hi mark my words

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij een 4-0 verlies is het altijd een beetje makkelijk lullen . Krijg je vaak ook veel mensen mee. Maar het verschil in kwaliteit was zo groot . Nederland is subtop ,en frankrijk wereldtop Dan gaan er ook nog eens wat middenvelders en een keeper in de fout staat het al snel 3-0. Ja dan is het klaar . Straks wint oranje de anderen wedstrijden van de ek kwalificatie . En worden we weer kampioen . Zo werkt het in nederland al jaren

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen