Jansen legt in het Engels zijn grootste droom uit bij Studio Voetbal

27 maart 2023, 09:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Pascal Jansen presteert uitstekend als trainer van AZ en verlengde onlangs zijn contract in Alkmaar. Toch gaat het ook steeds vaker over de toekomst van de oefenmeester, die naar eigen zeggen droomt om ooit in de Premier League te werken. Dat verklapte hij zondagavond aan tafel bij Studio Voetbal.

Jansen kreeg bij de NOS de vraag of hij hoe dan ook komend seizoen nog werkzaam is in het AFAS Stadion. "Wat is dat nou voor een vraag?", aldus de vijftigjarige coach, die ook werd gevraagd naar zijn keuze als Feyenoord of Ajax komende zomer ineens op de stoep staat. "Alles is mogelijk zeggen ze dan toch? Nee, dat is gekkigheid. Ik heb voor twee jaar bijgetekend dus voor mij is er geen reden om weg te gaan."

Lees ook: Pascal Jansen gelooft in landstitel én eindzege Conference League met AZ

De droom van Jansen is wel duidelijk. Hij hoopt ooit aan de slag te gaan in de Premier League en laat niets aan het toeval over. "Wat ik wel bijhoud, is mijn ontwikkeling als coach zijnde. De route zoals ik die heb genoemd: on my way becoming a Premier League manager. Daarin hoop ik bepaalde stappen te doorlopen en die kans ooit te krijgen. Dan moet ik goed blijven presteren met mijn staf en spelers. Dan zien we het wel."

AZ strijdt nog op twee vlakken

Nu richt Jansen zijn pijlen echter op het afmaken van het seizoen met AZ. De Alkmaarders staan vierde in de Eredivisie en Jansen denkt nog serieus mee te kunnen doen voor de landstitel. Het verschil met koploper Feyenoord is inmiddels wel acht punten. Daarnaast is AZ nog van de partij in de kwartfinales van de Conference League, waarin een dubbele ontmoeting met Anderlecht wacht. Jansen droomt ook daar van de eindzege.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen