Mager Roda JC nipt langs ADO Den Haag

25 augustus 2006, 21:21

Overtuigend is het tot nu toe niet wat Roda JC deze competitie heeft laten zien, maar de ploeg staat voorlopig wél fier bovenaan. Na de magere 0-1 zege op Excelsior was de ploeg vrijdag in eigen stadion met dezelfde cijfers te sterk voor ADO Den Haag. Aanwinst Jamaïque Vandamme maakte in de slotfase het enige doelpunt van de wedstrijd, waarin Roda JC vooral bewees dat het aanvallend stootkracht tekort komt.

Het seizoen is pas jong, maar toch zijn de belangen bij sommige wedstrijden al groot. Zo ook bij de confrontatie tussen Roda JC en ADO Den Haag. Na de ongelukkige nederlaag tegen SC Heerenveen (2-3) zou ADO Den Haag bij een tweede zeperd direct onderaan de ranglijst komen te staan. En hoe pril de competitie dan ook is, zoiets is nooit lekker. 

Ook Roda JC had echter iets te bewijzen. De ploeg won afgelopen zaterdag weliswaar van Excelsior, maar de manier waarop was allesbehalve indrukwekkend. De ploeg kwam vooral voorin stootkracht tekort en had tenslotte een eigen doelpunt van Christian Gyan nodig om de drie punten veilig te stellen.

ADO Den Haag wist hier weinig tegenover te stellen. De ploeg was af en toe gevaarlijk via de counter, maar doelman Kujovic hield zich doel moeiteloos schoon. Ook na de thee bleef dit spelbeeld onveranderd: Roda maakte het spel, ADO wachtte af. De ploeg van trainer Adelaar leek zich te realiseren dat het een punt het maximaal haalbare was en vertrouwde op haar defensie. Dat leek een gevaarlijke strategie, maar Roda kwam simpelweg stootkracht tekort om deze behoudende tactiek af te straffen.

Er kwamen wel kansen, maar de spitsen van Roda bleken niet scherp. Zo kwam Jamaïque Vandamme alleen voor doelman Postma te staan, maar de Belg verprutste het buitenkansje. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar tien minuten voor tijd maakte Vandamme zijn fout goed. De Belg gleed een voorzet van invaller Oper bij de tweede paal langs doelman Postma.

Deze treffer betekende de beslissing in de wedstrijd. Roda JC bleef het duel dicteren en gaf ADO Den Haag geen gelegenheid om zich terug in de wedstrijd te knokken. Roda koesterde de magere voorsprong en speelde de wedstrijd professioneel uit. Het was allemaal niet overtuigend wat de ploeg van trainer Huub Stevens liet zien, maar aan het eind van de dag zijn het de punten die tellen. En die heeft Roda, zes stuks om precies te zijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen