Inspiratieloos Oranje weer gelijk tegen Macedonië

Ger
12 oktober 2005, 21:31

Oranje heeft in Amsterdam verzuimd om de kwalificatiecyclus voor het WK in glans af te sluiten. De formatie van bondscoach Marco van Basten speelde voor de tweede keer gelijk tegen Macedonië. In de ArenA wisten beide ploegen niet te scoren. 

Met Robin van Persie en Nigel de Jong voor Arjen Robben (geblesseerd) en Jan Kromkamp (geschorst), speelde Oranje een moeizame eerste helft. Het keurkorps van Van Basten slaagde er niet in om een gaatje te vinden in de afweer van Macedonië. Het baltempo van Nederland lag te laag en ook de broodnodige creativiteit ontbrak. In de eerste helft wist Oranje slechts vijf keer op het vijandelijke doel te schieten.

De grootste kans voor rust kreeg Nederland via Van Persie. Na een fraaie pass van Hedwiges Maduro schoot de vleugelspits van Arsenal de bal in het zijnet. Ruud van Nistelrooy, de aanvalsleider van Oranje, kwam door de gebrekkige passing nauwelijks in beeld in de eerste helft. Ook Dirk Kuyt stond geïsoleerd op de flank.

In de rust voerde Van Basten een wijzing door in zijn ploeg. Hij bracht Wesley Sneijder binnen de lijnen voor de onzichtbare Denny Landzaat. De wissel deed Nederland goed; binnen het kwartier vielen enige mogelijkheden te noteren. Sneijder en Giovanni van Bronckhorst kwamen het dichtst bij de openingsgoal. In beide gevallen werd de inzet door keeper Milosevski uit het doel getikt.

Onder luid applaus liet Van Basten halverwege het tweede bedrijf ook Edgar Davids invallen. De middenvelder maakte door zijn matige prestaties bij Internazionale, lange tijd geen deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Dankzij zijn overstap naar Tottenham Hotspur heeft Davids zich weer teruggeknokt in Oranje. In Amsterdam maakte hij zijn rentree doordat Maduro gekwetst naar de kant moest.

Davids, en later ook invaller Babel, konden Nederland niet naar een overwinning stuwen. Sneijder wist via een vrije trap nog bijna te scoren, maar de bal raakte slechts de lat. Na de 2-2 in Skopje, wist Nederland daardoor ook in eigen land niet te winnen van Macedonië. Na afloop van het duel liep Oranje nog wel een ereronde om de kwalificatie voor eigen publiek te vieren. De zegewandeling had door het puntenverlies helaas aan glans flink ingeboet.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen