Mourinho: "Makelele is een slaaf"

28 augustus 2006, 00:01

Jose Mourinho heeft geen goed woord over voor Raymond Domenech, de bondscoach van Frankrijk. De Portugees is woedend over het feit dat Domenech Claude Makelele, die wilde stoppen als international, er toe dwingt om alsnog interlands te spelen. 

Makelele kondigde na het WK zijn afscheid aan als international, maar Domenech nam daar geen genoegen mee. De oefenmeester riep de middenvelder van Chelsea, tot woede van Mourinho, gewoon op voor de komende EK-kwalificatieduels. "Domenech behandelt Makelele niet als een voetballer, maar als een slaaf. Claude zelf heeft niets te vertellen", aldus Mourinho.

Mourinho en Makelele hebben zich inmiddels gerealiseerd dat er voor de middenvelder niet anders op zit dan zich te melden bij de nationale ploeg. "Als Claude niet op komt dagen, dan zorgt Domenech er voor dat Claude ook niet voor Chelsea mag spelen. Volgens de FIFA-regels zal hij dan geschorst worden. We kennen deze regels."

Spelers zijn verplicht om in te gaan op uitnodigingen voor de nationale ploeg, tenzij ze van de nationale bond toestemming krijgen om thuis te blijven. Als spelers besluiten om een punt te zetten achter hun interlandloopbaan, wordt dit 99 van de honderd keer geaccepteerd door de nationale bond. Domenech vormt echter de uitzondering die de regel bevestigt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen