Vreven: "ADO moet zich niet de put in praten"

28 augustus 2006, 13:30

Stijn Vreven zal zich zijn rentree in de Nederlandse competitie anders voorgesteld hebben. Na een half jaar in Cyprus tekende de Belg deze zomer een contract bij ADO Den Haag, maar voorlopig heeft hij niet kunnen voorkomen dat zijn ploeg met nul punten uit twee duels stijf onderaan staat. Toch maakt Vreven zich geen zorgen. "Je moet niet vergeten dat we niet tegen de eerste de beste tegenstanders hebben gespeeld", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

ADO Den Haag opende de competitie met een nipte nederlaag in eigen huis tegen SC Heerenveen (2-3), waarna de ploeg afgelopen vrijdag met 1-0 ten onder ging bij Roda JC. Dat zijn wedstrijden die een ploeg als ADO Den Haag mag verliezen, vindt de Belgische verdediger, maar het zorgt er wel voor dat de druk direct vol op de ketel staat. "We spelen de komende weken tegen NAC Breda en RKC Waalwijk. We moeten in die wedstrijden dringend punten pakken, om er voor te zorgen dat er geen paniek uitbreekt", weet Vreven.

Over zijn eigen spel is Vreven nog lang niet tevreden. "Ik train niet lekker en de wedstrijden gaan ook nog niet super. Ik heb een poosje geleden de banden in mijn enkel gescheurd en die blessure is eigenlijk nog altijd niet hersteld. Ik voetbal momenteel op 60 procent van mijn mogelijkheden, schat ik. Of ik de afgelopen duels dan misschien niet had moeten spelen om mijn blessure rust te geven? Misschien wel, ja. Maargoed, als het enigszins kan wil ik altijd spelen. Gelukkig hebben we nu twee weken rust. Die periode ga ik gebruiken om eindelijk weer volledig fit te geraken."

Ondanks zijn blessure en de twee nederlagen van ADO Den Haag, is Vreven in ieder geval blij dat hij weer terug is in Nederland. Na een half jaar bij Omonia Nicosia had de Belg het immers wel weer gehad met de Cypriotische competitie. "Je hebt daar vijf of zes goede ploegen, de rest is helemaal niets. Ik ben blij dat ik hier in Nederland gewoon weer elke week tegen een tegenstander van niveau kan spelen", aldus de voormalig verdediger van FC Utrecht en Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen