Chinezen op proef bij Internazionale

29 augustus 2006, 10:17

Inter-trainer Roberto Mancini kan de komende periode twee nieuwe gezichten op zijn trainingsveld verwelkomen. De Italiaanse topclub krijgt met de pas 17-jarige Wang Dalei en Zhang Wenzhao (19) twee talenten uit China op proef, die gaan proberen om in Italië een profcontract af te dwingen. 

Wang, een speler van Shanghai United, wordt gezien als één van de grootste talenten van het land. Enige tijd geleden werd hij, ondanks zijn jonge leeftijd, al opgeroepen voor de nationale ploeg. Desondanks heeft Shanghai United al laten weten dat het alle medewerking zal verlenen in het geval dat Wang er in slaagt om een contract in de wacht te slepen.

"Als Wang daar kan spelen, is dat niet alleen voor hemzelf voor ook voor het gehele Chinese voetbal een enorme stimulans", schrijft de club in een speciale verklaring. "Hoe meer Chinese spelers er in Europa gaan voetballen, hoe sneller het Chinese voetbal zich kan ontwikkelen. We staan dan ook open voor een vertrek van Wang naar het buitenland, ook op huurbasis", aldus de club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen