Standard strikt Preud'homme als nieuwe trainer

Ger
30 augustus 2006, 19:45

Standard Luik heeft al snel een opvolger gevonden voor de ontslagen Johan Boskamp. De Belgische club maakte bekend dat Michel Preud'homme is benoemd als nieuwe trainer. De oud-doelman van de Belgische nationale ploeg tekende een contract tot en met juni 2008. Preud'homme werkte al als technisch directeur bij Standard.

De Belgische club begon onder leiding van Boskamp slecht aan het seizoen. Na vier duels staat Standard op de zestiende plaats in Belgische eerste klasse met twee punten. Daarnaast werd de club uitgeschakeld door het Roemeense Steaua Boekarest in de voorronde van de Champions League. Vorig seizoen eindigde Standard nog als tweede in de competitie.

Boskamp kreeg woensdag te horen dat hij moest vertrekken bij Standard. De Nederlandse coach was pas sinds eind mei in dienst bij de club. "Als je naar de resultaten kijkt en daarop wordt afgerekend, is het terecht", aldus Boskamp. "Mijn grootste teleurstelling is dat de beloofde spelers niet gekomen zijn. Dat, en het feit dat ik mijn ontslag dinsdag al van een journalist vernam, maakt dat ik heel makkelijk over deze teleurstelling heenstap."

Boskamp leek in mei nog dicht bij een overgang naar Vitesse. Omdat hij niet over de juiste trainerspapieren voor de Nederlandse competitie beschikte, moesten de Arnhemmers op zoek naar iemand anders. Boskamp zelf koos vervolgens voor Standard. De 57-jarige Boskamp volgde bij Standard Dominique d'Onofrio op.

Daarvoor werkte hij als trainer bij Lierse SK, Denderhoutem, SK Beveren, Kortrijk, Anderlecht, AA Gent, Dinamo Tbilisi, de Georgische nationale ploeg, RC Genk, de nationale elftallen van Saudi-Arabië en Koeweit en het Engelse Stoke City. Als speler kwam hij onder meer uit voor Feyenoord.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen