Feyenoord haalt Buijs naar Rotterdam

30 augustus 2006, 21:13

Voor Danny Buijs gaat een droom in vervulling. De 24-jarige middenvelder, die er nooit een geheim van heeft gemaakt dat zijn hart bij Feyenoord ligt, zal vandaag of uiterlijk morgen zijn handtekening zetten onder een contract bij de Rotterdamse club. Feyenoord heeft inmiddels een akkoord bereikt met FC Groningen over een transfersom, waardoor de middenvelder alleen nog persoonlijk rond hoeft te komen met de Kuipbewoners.

De 24-jarige Buijs was vorig seizoen één van de uitblinkers in de ploeg van Ron Jans. Mede dankzij het sterke spel van de rechtermiddenvelder, die door zijn werklust uitgroeide tot een ware publiekslieveling in Groningen, haalden de noordelingen voor het eerst sinds lange tijd weer Europees voetbal. Ook dit prille seizoen bewees Buijs al zijn waarde voor FC Groningen. Uitgerekend in de seizoensopener tegen Feyenoord (3-0 winst) was hij bij twee goals betrokken.    

Buijs, die geboren is in Dordrecht, doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord maar speelde nog nooit een wedstrijd in de hoofdmacht van de ploeg uit Rotterdam-Zuid. Van medio 2001 tot de zomer van 2004 verdedigde hij de kleuren van Excelsior, waarna FC Groningen haar kans rook en Buijs vastlegde. De afgelopen twee seizoenen scoorde hij in totaal acht competitietreffers voor de Trots van het Noorden.

Bij FC Groningen had Buijs nog een verbintenis tot medio 2008, maar hij kan voor een gelimiteerde transfersom van 750.000 euro vertrekken. "Ik keer terug bij mijn grote liefde", aldus Buijs op de website van Feyenoord. "Een droom komt uit. Iedereen die mij een beetje kent, weet dat terugkeren bij Feyenoord altijd mijn allergrootste wens is geweest."

Buijs is na Henk Timmer, Joonas Kolkka, Theo Lucius, Stein Huysegems, Philippe Léonard en Dwight Tiendalli de zevende nieuwe aankoop van Feyenoord. Daar tegenover stond onder meer het vertrek van de spitsen Dirk Kuyt en Salomon Kalou.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen