PSV rondt komst Kluivert en Kromkamp af

31 augustus 2006, 18:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Patrick Kluivert keert terug in de Nederlandse competitie. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor één seizoen, waarbij beide partijen de intentie uitgesproken hebben om deze verbintenis tussentijds met één jaar te verlengen. Kluivert heeft bij PSV rugnummer negen toegewezen gekregen. Ook Jan Kromkamp is rond met PSV. De rechtsback komt over van Liverpool.

De 30-jarige Kluivert werd vandaag medisch gekeurd en rondde daarna de onderhandelingen met PSV af. De aanvaller liet direct weten dat hij zin heeft in zijn nieuwe uitdaging. "PSV was voor mij de beste optie. Bij Valencia kwam ik niet aan voetballen toe, Nederland heeft de laatste twee jaar niet veel van mij gezien. Maar ik voel me lekker, ben dertig jaar en ben gebrand om hier te laten zien wat ik allemaal in me heb. De eredivisie is veel veranderd, maar ik denk dat ik daar snel aan zal wennen", aldus de spits op de website van PSV.

Kromkamp maakt met zijn overstap een einde aan een avontuur in Europa, dat slechts één seizoen geduurd heeft. Hij hoefde echter niet weg bij Liverpool, benadrukt hij. "Maar ik was blij dat PSV zich meldde", zei hij over zijn vertrek uit Engeland. Kromkamp heeft in Eindhoven een contract getekend voor vijf seizoenen.

Volgens de vertrekkende voorzitter Rob Westerhof is PSV nu op oorlogssterkte. "Alle posities zijn nu ingevuld", zei hij over het aantrekken van de verdediger en de spits. Westerhof gaf toe dat er ook intern twijfels waren over Kluivert. "Kluivert is een risico. Bij de leiding leefde hetzelfde gevoel als bij de aanhang. We hadden echter een kopsterke spits nodig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen