Feyenoord haalt Angelos Charisteas

31 augustus 2006, 20:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord is er toch nog in geslaagd om een nieuwe spits te vinden. De Rotterdamse club, die al wekenlang op zoek was naar een opvolger van Dirk Kuyt, heeft Angelos Charisteas weggehaald bij Ajax. Welk transferbedrag de Kuipbewoners op tafel moeten leggen voor de 26-jarige Griek, is voorlopig nog niet bekend. "Hij past goed bij ons", zegt technisch directeur Peter Bosz.

Charisteas kwam anderhalf seizoen geleden naar Ajax, maar viel na de komst van Klaas Jan Huntelaar buiten het Amsterdamse basiselftal. Onder trainer Henk ten Cate werd Charisteas zelfs gedegradeerd tot vijfde spits in de hiërarchie en de Griek leek open te staan voor een vertrek. Feyenoord biedt hem nu een nieuwe kans om te slagen in de Nederlandse competitie.

Ook Feyenoord-trainer Erwin Koeman is tevreden. "Hij is sterk aan de bal en met het hoofd, weet wat van hem verwacht wordt, daar kunnen we ons voordeel mee doen. Bovendien paste hij binnen ons budget én heeft Angelos steeds aangegeven dolgraag naar Feyenoord te willen. Dat hij zeer gemotiveerd is, vinden we ook heel belangrijk. Vanaf het eerste contact was hij enthousiast en dat gevoel is de laatste dagen alleen maar versterkt."

"Natuurlijk het is niet makkelijk om de opvolger van Dirk Kuyt te zijn, maar Angelos is ervaren genoeg om dat te beseffen, het is een nuchtere jongen, die ook ambitieus is. Hij zit vol strijd en ambitie en dat past goed bij ons. Hij is een goede voetballer, daar wordt hij op beoordeeld en dat was ook het enige criterium om hem naar Rotterdam te halen", aldus Bosz.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen