Deportivo ontbindt contracten Tristan en Scaloni

1 september 2006, 12:36

Diego Tristan en Lionel Scaloni (foto) maken per direct geen deel meer uit van de selectie van Deportivo la Coruna. De contracten van beide spelers zijn door de Spaanse clubleiding per direct ontbonden, tot verbazing van Tristan en Scaloni zelf. "Dit hebben we toch niet verdiend?", vraagt Tristan zich af.

Beide spelers kregen vorige maand te horen dat ze mochten vertrekken, maar zijn er niet in geslaagd om voor het sluiten van de transfermarkt een nieuwe club te vinden. Aangezien beide spelers volledig overbodig geworden zijn, heeft de clubleiding van Deportivo nu maar besloten om de contracten van beide spelers te laten ontbinden. Op die manier heeft zowel Tristan als Scaloni de mogelijkheid om de komende weken toch nog een nieuwe club te vinden.

Het duo is echter razend. "We hebben de club veel gegeven, ik geloof niet dat wij een dergelijke behandeling verdiend hebben", moppert Tristan in de Spaanse krant Marca. "We zitten nu zonder club. We hebben de zaak doorgespeeld aan de spelersvakbond, eens kijken wat ze voor ons kunnen doen."

De 30-jarige Tristan speelt al sinds 2000 voor Deportivo, dat hem destijds overnam van Real Mallorca. In deze periode groeide de spits zelfs uit tot een international en hij kwam vijftien keer uit voor de nationale ploeg van Spanje.

Scaloni (28) speelt zelfs nog langer voor de Galiciërs. De Argentijn, die afgelopen zomer nog deel uit maakte van de Argentijnse selectie voor het WK, kwam in 1998 naar de Spaanse topploeg. Het afgelopen seizoen kwam hij al op huurbasis uit voor West Ham.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen