Australië op vinkentouw voor WK 2010

1 september 2006, 13:43

In Australië houdt men de ontwikkelingen in Zuid-Afrika nauwlettend in de gaten. Het Afrikaanse land schijnt nogal wat problemen te hebben met de infrastructuur, waardoor de organisatie van het WK voetbal in 2010 een probleem zou kunnen worden. Er wordt al gefluisterd dat het land er niet in zal slagen om het toernooi te organiseren en in dat geval is Australië er klaar voor om in te springen als alternatief.

"Over de problemen die men in Zuid-Afrika heeft, hoeft men zich bij ons geen zorgen te maken", zegt John O'Neill, de voorzitter van de Australische voetbalbond, in het Franse sportblad l'Equipe. "De organisatie van de Olympique Spelen in 2000, het WK rugby in 2003 en de Commonwealth Games in 2006 verliep ook probleemloos", zegt hij stoer. 

De kans dat de Australiërs het WK toegewezen zullen krijgen, is echter klein. Sinds vorig jaar maakt Australië immers deel uit van de Aziatische voetbalbond en deze bond was vier jaar geleden (Japan en Zuid-Korea) nog aan de beurt om een WK te organiseren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen