Koeman: "Charisteas verdient eerlijke kans"

1 september 2006, 15:12

Erwin Koeman gaf vandaag tekst en uitleg over de komst van Angelos Charisteas. De trainer ziet in de Griek een goede spits en betreurt het feit dat Het Legioen hem bij voorbaat al uit lijkt te kotsen. "Ik vind het jammer dat hij nu met de nek wordt aangekeken. Die jongen kan er ook niets aan doen. Ik hoop van harte dat hij hier een kans krijgt", aldus Koeman op de website van Feyenoord.

Koeman had heel wat uit te leggen. Iedereen ging er vanuit dat Feyenoord een grote naam zou presenteren als nieuwe aanvalsleider, maar het werd slechts Ajax-reserve Charisteas. "We hadden een aantal spitsen op onze verlanglijst staan. Onze financiële situatie is niet van dien aard dat wij Europese toppers konden halen. Er viel dus gelijk al een flink aantal kandidaten af. Van de rest wilden sommigen helemaal niet in Nederland voetballen, anderen vroegen te veel salaris", beschrijft Koeman de moeizame zoektocht naar een spits.

"Charisteas is gewoon een heel bruikbare kracht voor ons", denkt Koeman. "Sterk aan de bal, goed in de lucht en bovendien een speler met de fysieke kracht die wij in de huidige samenstelling van de selectie nog weleens missen. Of dat niet dezelfde kwaliteiten zijn als Van Hooijdonk? Misschien wel, alleen is Charisteas tien jaar jonger."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen