Denemarken in oefenduel langs Portugal

2 september 2006, 02:13

Denemarken en Portugal hoeven dit weekend nog niet aan de bak in het kader van de EK-kwalificatie en hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om onderling nog eens een oefenduel te spelen. Denemarken bleek, in een aantrekkelijk duel, het sterkst: 4-2.

Nog voor rust stond Denemarken op voorsprong, door treffers van Tomasson en Kahlenberg. Ricardo Carvalho had tussendoor iets terug gedaan namens Portugal. Na rust had Cristiano Ronaldo een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar hij miste een strafschop. Even later maakte hij zijn fout echter goed en zette hij alsnog de 2-2 op het scorebord.

Het duel leek vervolgens uit te draaien op een gelijkspel, maar tot enthousiasme van het thuispubliek slaagde Denemarken er alsnog in om het duel in haar voordeel te beslissen. Treffers van Martin Jorgensen en Nicklas Bendtner zorgden voor een 4-2 eindstand.