Roda-speler Ramzi heeft eindelijk zekerheid

Ger
2 september 2006, 15:10

Adil Ramzi speelde het afgelopen halfjaar op huurbasis voor FC Utrecht. Hij stond onder contract bij AZ, maar ondanks zijn goede spel in de Domstad mocht hij vertrekken bij de Alkmaarders. In Utrecht wilde de aanvaller niet blijven, want hij ambieerde een avontuur in het buitenland. Toch liep het anders; deze week verkaste hij naar Roda JC.

Ramzi is gehaald als aanvaller die achter de spitsen speelt en creativiteit terug moet brengen in de geel-zwarte ploeg. "Ze moeten me zoveel mogelijk aan de bal laten en daar probeer ik iets creatiefs mee te doen en een scoringskans te creëren, voor mezelf of een voorzet, dat maakt niet uit. De trainer kan me ook gebruiken als spits of buitenspeler."

Hij versleet liefst acht clubs; Kawkab Marrakech (Marokko), Udinese (Italië), Willem II, PSV, Córdoba (Spanje), FC Twente, AZ en FC Utrecht. "De grote trainers Louis van Gaal, Guus Hiddink, Eric Gerets en Co Adriaanse zagen het allemaal in me zitten, maar toch werd ik tot mijn eigen verbazing nooit een vaste waarde. Daardoor werd ik vaak verhuurd en voelde me voor de helft een speler van de club waar ik onder contract stond en half van de club waar ik speelde. Dat was niet prettig."

Adil Ramzi

Adil Ramzi

Ramzi ambieert nog steeds de top. "Bij de topclubs waar ik gewerkt heb (PSV en AZ, red.) heb ik pech gehad. Ik heb verkeerde keuzes gemaakt, maar daarvan heb ik geleerd. Natuurlijk ambieer je als voetballer altijd een topclub, ik weet dat ik dat niveau aankan. Voorlopig houd ik me daar echter niet mee bezig en wil eerst op mijn oude niveau terugkomen."

"Dat begint met fysiek harde trainingen. Vandaag (zaterdag 2 september red.) heb ik vreselijk veel moeten lopen in de bossen. Deze extra week rust komt dan ook als geroepen om conditioneel weer op peil te komen en de stress van de afgelopen maanden, toen ik nog geen nieuwe club had, van me af te gooien. De druk bij Roda JC is prettig. Er wordt niet direct verwacht dat je wekelijks er drie inschiet, maar wel dat je volop in de strijd meegaat. Onder die druk ben ik op m'n best", zegt hij tegenover het Limburgse Radio Parkstad

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen