Janssen: "Voetbal is een rare sport"

3 september 2006, 01:18

Theo Janssen had zich zijn debuut in de basis bij Oranje ongetwijfeld anders voorgesteld. Met de Vitessenaar op het middenveld worstelde Nederland zich in een bijzonder slecht duel langs Luxemburg (0-1). "Gelukkig hebben we binnen een paar dagen alweer de volgende wedstrijd, dan kunnen we bewijzen dat dit een incident was", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Janssen begon tegen Luxemburg als linkshalf en speelde een wisselvallige wedstrijd. Hij wisselde prachtige passes af met slordige fouten. "Het had beter gekund, dat zeker", blikt hij terug op zijn tweede interland. "Maargoed, dat geldt voor het hele team. We waren misschien niet geconcentreerd genoeg, want er gingen hele simpele dingen fout. Die Luxemburgers zijn twee keer één-op-één tegen Van der Sar gekomen, dat mag gewoon niet", weet hij.

Na rust begon Oranje goed, maar naarmate de tweede helft vorderde zakte het niveau van de Oranjehemden weer ver terug. "Misschien schrok Luxemburg in eerste instantie even van de omzettingen die we gedaan hadden", zegt Janssen over de inbreng van Jan Vennegoor of Hesselink en Urby Emanuelson. "Na een poosje zette Luxemburg een extra mannetje op Vennegoor of Hesselink en daarmee losten ze het redelijk op. Maargoed, het zegt natuurlijk genoeg dat Luxemburg dingen zo simpel op kon lossen", beseft Janssen zich.

"We hebben in ieder geval mazzel dat we al over een paar dagen de volgende wedstrijd hebben", zegt hij tenslotte. "We moeten het nu woensdag maar laten zien. Voetbal is tenslotte een rare sport, het kan zo maar omslaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen