Dunga: "Dit was het echte Brazilië"

4 september 2006, 09:38

In Brazilië kan men eindelijk weer lachen. Na het dramatisch verlopen WK en het magere gelijkspel tegen Noorwgeen (1-1) danste de ploeg zondag eindelijk weer de samba. Mede dankzij twee goals van middenvelder Elano walsten de Brazilianen met 3-0 over aartsrivaal Argentinië heen. "Dit is het Brazilië zoals ik het wil zien", aldus bondscoach Dunga.

Dunga trad na het WK aan als opvolger van Carlos Alberto Parreira en het duel tegen Argentinië werd gezien als zijn eerste echte test. Deze test verliep probleemloos, stelde Dunga tot zijn tevredenheid vast. "Tegen Noorwegen voelde ik nog een bepaalde apathie, maar nu was de adrenaline tot in de kleedkamer te voelen. Als we deze wedstrijden hadden verloren, had ik me echt slecht gevoeld. Argentinië-Brazilië is oorlog, de rivaliteit is enorm."

"Iedereen heeft keihard gevochten", gaat Dunga verder. "Op het moment dat we Argentinië lieten voetballen kwamen in de problemen, maar als we het duel aangingen kwamen we vrijwel altijd als winnaars uit de bus. Zo wil ik het zien", aldus de wereldkampioen van 1994.

Alfio Basile, de Argentijnse collega van Dunga, stond er beteuterd bij. "Brazilië was zeer efficiënt in de afronding, wij niet. Dat was het verschil. We hebben een stuk of zes open kansen gehad, maar als je dan niet scoort houdt alles op. Het is duidelijk dat we hier nog een hoop werk voor de boeg hebben", aldus Basile tegen persbureau Reuters.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen