Leroy en Troussier in beeld bij Ghana

5 september 2006, 21:09

Ghana is nog altijd op zoek naar een nieuwe bondscoach. Naar verluidt heeft de Ghanese voetbalbond inmiddels een lijstje met drie of vier namen samengesteld, waaruit de nieuwe bondscoach gekozen moet worden. Ghana zit sinds het WK zonder trainer, nadat succescoach Ratomir Dujkovic (foto) zijn functie neer besloot te leggen.

Volgens het Franse l'Equipe staat er twee Franse trainers op de shortlist van de Ghanese bond, namelijk Claude Leroy en Philippe Troussier. Beide trainer deden in het verleden al ervaring op als bondscoach van een Afrikaans land. Zo trainde Leroy onder meer DR Congo en Kameroen, terwijl Troussier onder meer de leiding had in Ivoorkust, Nigeria, Zuid-Afrika, Burkina Faso en Marokko.

De andere twee kandidaten om bondscoach van Ghana te worden zouden de Afrikanen Stephen Keshi en Cecil Jones Attuqu zijn. Keshi baarde vorig seizoen opzien door Togo naar het WK te loodsen, maar enkele maanden voor de start van het mondiale eindtoernooi werd hij ontslagen na een teleurstellend verlopen Afrika Cup.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen