Espanyol klopt Barça in Copa Catalunya

6 september 2006, 09:28

Espanyol heeft beslag weten te leggen op de Copa Catalunya. De ploeg was in de finale van het Catalaanse toernooi met 0-1 te sterk voor FC Barcelona, dat aantrad zonder een handvol vaste basisspelers. Coro maakte op slag van rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Bij Barcelona ontbraken internationals als Eto'o, Van Bronckhorst, Ronaldinho, Xavi en Puyol waardoor trainer Frank Rijkaard onder meer de jeugdspelers Olmo, Sastre en Marc Crosas in zijn basiselftal opgenomen had. In de aanval kreeg Javier Saviola weer eens een kans om zich te bewijzen, maar het Argentijnse konijntje kon geen potten breken.

Nadat Coro in de veertigste minuut voor 0-1 gezorgd had, slaagde Barcelona er niet meer in om het tij te doen keren. Zelfs een rode kaart voor Espanyol-middenvelder Moisés Hurtado hielp de ploeg van Rijkaard niet terug in de wedstrijd.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!