PSV niet blij met uitlatingen De Haan

6 september 2006, 09:38

In Eindhoven is verbaasd gereageerd op de uitlatingen van Jong Oranje-bondscoach Foppe de Haan over Ibrahim Afellay. De Fries liet zich ontvallen dat PSV er verstandig aan zou doen om Afellay twee maanden uit de competitie te halen, zodat de breekbare middenvelder eindelijk de tijd heeft om rustig te herstellen. "We weten heus wel wat we doen", is de geprikkelde reactie van technisch directeur Stan Valckx in het AD. 

De Haan liet, nadat Afelley afhaakte voor het oefenduel van Jong Oranje tegen Bayer Leverkusen, weten dat hij zich zorgen maakte over Afellay. "Die jongen zit in een vicieuze cirkel", legde De Haan uit. "Steeds als hij nét is hersteld van een blessure, moet hij in een wedstrijd weer voluit. Zijn fysieke basis is nie sterk genoeg. Je kunt nog zo'n mooi huis willen bouwen, als het fundament niet goed is, stort het in. PSV zou Afellay twee maanden rust moeten geven en vervolgens heel gericht met hem moeten gaan trainen", aldus De Haan.

Volgens clubarts Cees-Rein van den Hoogenband is Afellay bovendien helemaal niet zo blessuregevoelig als De Haan schijnbaar denkt. "Zo extreem is het echt niet. Hij heeft vorig seizoen 23 wedstrijden gespeeld, voor iemand van negentien jaar is dat nog heel wat. Als je bovendien foto's van een jaar geleden erbij neemt, zie je dat hij met sprongen vooruit gaat. Ik kan iedereen dan ook gerust stellen: wij weten precies hoe we met Ibrahim Afellay om moeten gaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen