Leonardo: "Mijn blessure kostte Lok zijn baan"

6 september 2006, 10:06

Leonardo is, na een breed uitgemeten ruzie met trainer Ernie Brandts, klaar om zich weer te bewijzen. De Braziliaan is topfit en trappelt van ongeduld om de fans van NAC Breda weer de echte Leonardo te laten zien. "Ik wil hier doen wat ik in mijn eerste zes maanden bij de club gedaan heb: doelpunten maken", zegt hij in het Algemeen Dagblad. 

"Ik kwam in januari naar NAC en maakte acht goals in twaalf wedstrijden", blikt Leonardo terug op zijn spetterende begin in Breda. De Braziliaan moest die indrukwekkende serie echter laten voor wat het was, toen hij in de slotfase van de competitie geblesseerd raakte. "Ik baalde daar ontzettend van. Want als ik fit was gebleven, had het Cees Lok zijn baan niet gekost."

Leonardo roemt vooral de manier waarop Lok in de eerste weken met hem om ging. "Ik had door allerlei dingen bijna twee jaar niet gevoetbald. Je moet dan ritme vinden. Op de training zat ik er een beetje doorheen. Lok kwam naar me toe en vroeg of ik moe was. Ik zei: 'Ja'. Toen zei Lok dat ik lekker naar huis moest gaan. Ik kon mijn oren niet geloven. Andere trainers gingen altijd tekeer dat ik dan nog harder moest lopen. Daar werd ik gek van."

"Onderweg naar huis werd ik helemaal blij. Toen ik thuis kwam vertelde ik tegen mijn vriendin wat hij had gezegd. Ik ben gaan rusten en de volgende dag reed ik zingend naar Breda. Ik had toen zo'n zin om te trainen. Ik dacht: voor die man ga ik nog drie keer zo hard werken. Voor hem wil ik graag voetballen. En alle weken en maanden daarna trainde ik drie keer zo hard als normaal.''

Er kwamen direct geruchten dat Leonardo NAC zou willen verlaten, maar volgens de Braziliaan is dat onzin. "Ik heb een Nederlandse vriendin en ik ben hartstikke gelukkig hier. Als ze me nu ook nog lekker laten voetballen bij NAC, is mijn leven compleet.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen