Europa zet volgende stap richting EK 2008

6 september 2006, 10:38

In alle hoeken van Europa zullen vanavond weer kwalificatieduels gespeeld worden voor het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. De ontmoeting tussen Frankrijk en Italië is op papier het meest interessant, maar ook Polen-Servië, Slowakije-Tsjechië, Rusland-Kroatië en natuurlijk Nederland-Wit Rusland zijn duels die absoluut de moeite waard zullen zijn. FCUpdate.nl blikt vooruit op een avond vol interlandvoetbal.

In Groep A vecht België nu al bijna voor haar laatste kans. Na het gelijkspel in eigen stadion tegen Kazachstan (0-0) kunnen de mannen van bondscoach Vandereycken zich in Armenië geen nieuw puntenverlies veroorloven. Gezien de kracht van de groep, waarin ook onder meer Polen, Servië en Portugal zitten, zouden vier verliespunten tegen kleine tegenstanders wel een fatale gevolgen kunnen hebben. Ook Polen kan zich geen uitglijder meer veroorloven. Na de 1-3 nederlaag tegen Finland moet het team van Leo Beenhakker winnen van Servië om het lot in eigen hand te houden. Portugal, dat nog niet in actie kwam, gaat tenslotte op bezoek bij de sterk gestartte Finnen.

In Groep D staat een bijzonder interessant duel op het programma, tussen Slowakije en Tsjechië. Beide landen speelden jarenlang samen als Tsjechoslowakije, maar proberen zich nu individueel te kwalificeren. Het is overigens niet de eerste keer dat beide landen elkaar ontmoeten. Al vier keer eerder troffen de buurlanden elkaar, waaronder tweemaal in de kwalificatiereeks richting het WK van 1998. Het tweede duel in de groep gaat tussen San Marino en Duitsland, waarbij het elftal van Joachim Löw na de 1-0 zege op Ierland ongetwijfeld hoopt op een monsterscore.

In Groep F zal de strijd vermoedelijk gaan tussen Spanje, Zweden en Denemarken. Zowel Spanje als Zweden won afgelopen woensdag haar eerste duel en beide landen krijgen ook vanavond (respectievelijk Noord-Ierland en Liechenstein) een niet al te zware opponent voorgeschoteld. Denemarken daarentegen kwam nog niet in actie en zal moeten winnen van IJsland om niet direct tegen een forse achterstand aan te kijken. Dat zal echter niet meevallen, want IJsland heeft een heel aardige ploeg. Met Barcelona-speler Eidur Gudjohnsen en de AZ'ers Steinsson en Gudjonsson in de geleden heeft IJsland voldoende kwaliteit om het Denemarken zeer lastig te maken.

Stilian Petrov

Stilian Petrov

Klik hier (http://www.fcupdate.nl/competition.php?competitionSeasonID=48 ) voor het programma, de uitslagen en de stand in de verschillende groepen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen