"Mijn belangrijkste goal? EK 2004, tegen Duitsland"

6 september 2006, 12:23

Ruud van Nistelrooy zit goed in zijn vel bij Real Madrid. De aanvaller streek een maand geleden neer in Estadio Santiago Bernabeú en heeft inmiddels zijn plekje gevonden in de selectie van de Koninklijke. In gesprek met de Spaanse krant Marca praat hij dan ook rustig over nieuwe Real en het maken van doelpunten. Op de vraag hoeveel doelpunten hij dit seizoen gaat maken, houdt de spits zich wijselijk op de vlakte. "Ik houd me daar niet mee bezig."

Volgens Van Nistelrooy is de sfeer in de Madrileense selectie in ieder geval uitstekend. "Voordat ik hier naartoe kwam, las ik allerlei verhalen dat de selectie zou bestaan uit veel verschillende groepjes. Nu ik hier zelf speel, snap ik echt niet waar die verhalen vandaan komen. We hebben een hechte groep en de sfeer in de kleedkamer is hartstikke goed."

Ruud van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy

Van Nistelrooy heeft zijn eerste doelpunten in Bernabeú in ieder geval, tot zijn grote opluchting, al gemaakt. In een oefenduel met Anderlecht scoorde hij twee keer. "De blijdschap die ik toen voelde, was enorm. Ik heb nu twee keer gescoord, maar ik wil nog veel vaker scoren. Die treffers smaakten naar meer."

Doelpunten zijn belangrijk voor een spits, weet Van Nistelrooy. Op de vraag van de Spaanse journalist wat het meest belangrijke doelpunt uit de lange loopbaan van de Nederlander is, is het antwoord van Van Nistelrooy duidelijk. "Elk doelpunt voor de nationale ploeg is bijzonder, maar mijn doelpunt tijdens het EK van 2004 zal ik nooit vergeten. We stonden 1-0 achter en ik maakte in de 84ste minuut gelijk. Dat doelpunt koester ik, omdat ik weet hoeveel dat doelpunt voor de Nederlandse fans betekende."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen