Start Serie B dreigt opnieuw uitgesteld te worden

6 september 2006, 12:41

De start van Italiaanse Serie B dreigt opnieuw uitgesteld te moeten worden. De competitie zou komende vrijdag van start moeten gaan met het duel tussen Arezzo en Mantova, maar een rol over de televisierechten dreigt dit te voorkomen. 

Pas twee van de 22 teams in de Serie B hebben een akkoord bereikt over de televisierechten. "Als we geen oplossing vinden, stellen we de start van de competitie uit. We gaan alleen voetballen als er een oplossing gevonden is die voor alle partijen aanvaardbaar is", verzucht bondsvoorzitter Antonio Matarrese.

De Italiaanse competities beginnen al enkele weken later dan gepland door het veelbesproken fraudeschandaal, maar zouden dit weekend dan eindelijk starten. Tenminste, dat was de bedoeling. In de Serie B hebben tot dusver echter alleen Juventus en Genua een akkoord bereikt over de televisierechten tijdens haar thuiswedstrijden, de andere twintig ploegen nog niet. "Zo lang er geen oplossing is, kunnen we niet starten", zegt Matarrese in het Italiaanse Gazzetta dello Sport. 

Het originele plan was dat zowel de Serie A als de Serie B al twee weken geleden zou beginnen, maar dat werd uitgesteld vanwege de fraudezaak.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen