Mpenza stuurt aan op vertrek bij Anderlecht

6 september 2006, 13:49

Mbo Mpenza is ongelukkig bij Anderlecht. De Belgische aanvaller moet door de komst van Mohammed Tchité genoegen nemen met een plaats op de reservebank en lijkt niet van plan om een jaar lang zitvlees te gaan kweken. "Als de situatie de komende maanden blijft zoals hij nu is, is het beter dat ik ga", zegt de 30-jarige aanvaller in het Belgische Sportwereld. 

Mpenza kwam dit seizoen pas vijftien minuten in actie voor Anderlecht en dat zit hem niet lekker. "Ik ben ontgoocheld dat ik niet speel. Voor mij is op de bank zitten en niet mogen invallen het moeilijkste dat ik in mijn carrière meegemaakt heb."

De afgelopen weken leek het voor de hand te liggen dat Mpenza zou vertrekken uit Brussel, maar tot een transfer kwam het niet. "Er waren geïnteresseerde clubs, maar alleen buitenlandse, geen enkele Belgische. Als je bovendien Anderlecht verlaat, moet het voor een andere goede club zijn. Dat beslis je niet op drie, vier weken omdat je in die periode niet speelt. Vertrekken om te vertrekken doe ik niet."

Mpenza sluit echter niet uit dat hij in de winterstop alsnog zal vertrekken bij paars-wit. "De volgende zes maanden zijn beslissend voor mij. Dat heb ik ook tegen directeur Herman Van Holsbeeck gezegd. Als de situatie blijft zoals in de afgelopen maand, is het beter dat ik naar een andere club vertrek."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen