Oranje met nieuw middenveld tegen Wit-Rusland

6 september 2006, 19:32

Marco van Basten heeft na de bijzonder slechte vertoning tegen Luxemburg besloten om vrijwel zijn complete middenveld te vervangen. Stijn Schaars en Theo Janssen moeten ditmaal op de bank plaatsnemen, voor hen staan Wesley Sneijder en Nigel de Jong in de basisformatie. Rechts in de defensie speelt John Heitinga, die de voorkeur krijgt boven de grieperige Khalid Boulahrouz.

Na de interland tegen Luxemburg was er duidelijk dat er iets moest veranderen bij Oranje en Van Basten heeft besloten om vooral zijn middelveld om te gooien. Met Schaars en Janssen miste de oefenmeester een stukje creativiteit en daarvoor moet Wesley Sneijder vanavond zorgen. Nigel de Jong krijgt, centraal voor de defensie, de taak om de Wit-Russische sterspeler Aleksandr Hleb uit te schakelen.

Vergeleken met het duel met Luxemburg keert ook Giovanni van Bronckhorst terug in de basis. De verdediger van FC Barcelona was tegen Luxemburg nog geschorst, maar staat nu weer op zijn vaste positie links in de defensie.

Opstelling Oranje: Van der Sar; Heitinga, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst; Landzaat, De Jong, Sneijder; Van Persie, Huntelaar, Kuyt

Opstelling Wit-Rusland: Khomoutovsky, Yurevich, Korytko, Omelyanchuk, Shtanyuk, Kalachev, Kouba, Lentsevich, Romashenko, Hleb, Kornilenko

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen